Interessant:

Vodafone mag Belcompany onder voorwaarden overnemen

nieuws 19 juli 2011 om 10:03

Vodafone mag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onder voorwaarden Belcompany overnemen. Abonnementen van Vodafone-concurrenten mogen niet meer in de Belcompany-winkels worden aangeboden.

Vodafone mag van NMa telecomwinkel BelCompany overnemen onder de voorwaarde dat zij via deze winkelketen en haar eigen winkels uiterlijk met ingang van 1 januari 2012 geen telefoonabonnementen aanbiedt van haar concurrenten KPN en T-Mobile. Tegelijkertijd mag Vodafone haar abonnementen niet aanbieden via de winkels van KPN en T-Mobile.

De NMa stelt deze voorwaarden om te voorkomen dat Vodafone, KPN en T-Mobile via hun winkels de mogelijkheid krijgen hun commerciŽle beleid op elkaar af te stemmen. "We weten allemaal dat daarvan uiteindelijk de consument de dupe wordt omdat hij teveel zal betalen. Er vindt dan immers minder concurrentie plaats en dat willen wij via deze voorwaarden voorkomen", aldus Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Vodafone kocht Belcompany afgelopen maart voor 120 miljoen euro. Na de goedkeuring van de NMa is de overname definitief.

portablegear.nl