Interessant:

BlackBerry best verkochte smartphone in Nederland

nieuws 14 juli 2011 om 11:18

Hoewel BlackBerry in Amerika te maken heeft met tegenvallende verkopen, was - volgens marktonderzoeksbureau GfK Retail & Technology - de BlackBerry in Nederland afgelopen mei de best verkochte smartphone.

Volgens Patrick Spence van het RIM (Research in Motion), de Canadese fabrikant van BlackBerry, hebben wereldwijd 67 miljoen mensen een BlackBerry. Eind vorig jaar zouden dat er nog 55 miljoen zijn. In Nederland, Groot-Brittannie en Zuid-Afrika verkocht BlackBerry afgelopen mei de meeste smartphones.

In Nederland zijn vooral de Bold- en Curve-modellen populair. RIM liet weten dit jaar nog zeven nieuwe toestellen te introduceren. Ten eerste ligt binnenkort de eerder aangekondigde BlackBerry Bold 9900 (de eerste Bold met touchscreen Ún toetsenbord) in de winkels. Sinds kort is ook de BlackBerry PlayBook, BlackBerry's eerste tablet, in Nederland en Belgie verkrijgbaar.

De aandeelhouders en investeerders van RIM zijn minder te spreken over de resultaten, vooral omdat het Canadese bedrijf in Noord-Amerika veel terrein verliest aan Apple en Google (Android). Ze verwijten het bedrijf "wel vernieuwend te zijn, maar het niet te kunnen verkopen". RIM zegt hard te werken om ook het marktaandeel in Noord-Amerika te behouden: "De Amerikaanse markt is uniek. Daar komt bij dat we in veel andere markten wel groei realiseren. Dat heeft vooral te maken met de juiste netwerken en operators waarmee we samenwerken."

Automatiserings Gids