Interessant:

Samsung Chromebook Series 5 vanaf 24 juni in Nederland

nieuws 23 juni 2011 om 15:54

Vanaf 24 juni is de Samsung Series 5 Chromebook in Nederland verkrijgbaar; de Chromebook is een van de eerste netbooks met Google's Chrome OS.

De 12,1-inch Samsung Chromebook Series 5 beschikt over een dual-core Intel-processor, WiFi, een HD-webcam, 2 USB-poorten en een 4-in-1 kaartlezer. Samsung en Google beloven een accuduur van 8,5 uur en een opstarttijd van 10 seconden - uit de slaapstand zou je zelfs direct aan de slag kunnen. Bijzonder is dat via Google's Chrome OS al je data in de 'cloud' (op internet) wordt opgeslagen. Een internetverbinding is daardoor ononmisbaar bij het gebruik van de Chromebook Series 5. Toch heeft het netbook ook nog een 16GB Solid State Drive.

Samsung Chromebook Series 5
Samsung Chromebook Series 5

"Het idee van het Chromebook is revolutionair. Het Chromebook zal de perceptie over computergebruik voorgoed veranderen," zegt Jos Beernink, directeur van de IT-divisie van Samsung Electronics Benelux. "Tegenwoordig staat in het leven van veel mensen het web centraal. Mensen zijn altijd online: thuis, onderweg en op het werk. Bij de ontwikkeling van het Chromebook hebben wij er daarom niet voor gekozen een bestaand notebookmodel aan te passen aan het web. Wij zijn helemaal opnieuw begonnen om juist de behoeften van de mensen die altijd online willen zijn, te vervullen."

Vanaf 24 juni is de Samsung Series 5 Chromebook in een select aantal Europese landen te koop, waaronder Nederland. De adviesverkoopprijs van de WiFi uitvoering is Ä 399,-. De 3G uitvoering kost Ä 449,-. KPN levert bij de 3G uitvoering van de Chromebook een gratis SIM kaart met een tegoed van 1 GB, zodat je direct aan de slag kunt. De Samsung Series 5 Chromebook wordt niet in BelgiŽ gelanceerd. Acer komt binnenkort ook met een eigen Chromebook: de Acer Cromia AC761.

portablegear.nl