Interessant:

Uit de oude doos: Siemens SX1

nieuws 11 juni 2011 om 08:31

Telecomjournalist en radiomaker Marc Wielaert heeft zijn telefoonrecensies van de afgelopen tien jaar "gebundeld" op een nieuwe website. Een goede gelegenheid om een blik op het verleden te werpen.

Op de site - te vinden op www.smartphone-review.nl - is onder meer een review van de Siemens SX1 opgenomen. Siemens was ooit een grote naam in de telecomwereld, maar rond 2005 kwam daar verandering in en sindsdien is het merk vrijwel vergeten als fabrikant van mobiele telefoons.

In 2004 is Marc Wielaert erg enthousiast over de Siemens SX1 en leuk is dat de review vooral aantoont hoe razendsnel de ontwikkelingen in telecomland zijn gegaan. Wielaert prijst de aanwezigheid van de vele "high tech features" van de SX1, zoals de "de VGA-camera, stereo koptelefoon, ingebouwde stereo FM-radio en mp3-speler", functies die tegenwoordig bijna op alle mobieltjes standaard aanwezig zijn.

Wielaert: "Natuurlijk beschikt de SX1 over draadloze communicatie via infrarood en Bluetooth, en over GPRS voor het snel verzenden en ontvangen van data via het mobiele internet. Het display is met 176 x 220 pixels opmerkelijk groot, en biedt niet minder dan 65.536 (64k) kleuren. Toch weegt het toestel inclusief (1000mAh lithium-polymeer) accu niet meer dan 116 gram." Anno 2011 lachen gebruikers inmiddels om het lage resolutie display (touchscreens waren er nog niet in 2004) en de trage GPRS-verbinding.

Siemens SX1: hip in 2004
Siemens SX1: hip in 2004

Uiteraard gaat Wielaert ook in op het aparte design van de Siemens SX1, met de cijfertoetsen aan de zijkant: "Dat ziet er strak uit, maar het gebruik blijkt in de praktijk lastig onder de knie te krijgen." Blijkbaar erkende Siemens zelf ook dat typen op het toestel wel erg lastig was en daartoe beschikte de SX1 over het voorgeinstalleerde spelletje TypeGun "om je goed aan de toetsen te laten wennen". Het is onwaarschijnlijk dat een dergelijk gebruiksonvriendelijk design met een spelletje om er toch maar aan te wennen vandaag de dag nog geaccepteerd zou worden...

Smartphone-Review


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws