Interessant:

Samsung Chromebook Series 5 geintroduceerd

nieuws 12 mei 2011 om 09:48

Samsung heeft de Samsung Chromebook Series 5 aangekondigd, het eerste netbook met Google's Chrome OS waarbij snelheid, eenvoud en veiligheid centraal staan.

Met zijn elegante design, slanke body van 2 cm dun en de zwart met witte finish verenigt de Samsung Chromebook Series 5 vorm en functie. Het 12,1-inch Super Bright Plus display is anti-reflecterend. Met een gewicht van 1,45 kilo en een accuduur tot 8,5 uur inclusief vijf uur video's afspelen - kun je het notebook een dag gebruiken zonder tussentijds opladen. Voor degelijke prestaties beschikt de Samsung Chromebook Series 5 over een 1,66GHz dual-core Intel Atom N570-processor.

Samsung Chromebook Series 5
Samsung Chromebook Series 5

Google heeft het Chrome OS ontwikkeld met drie sleutelfactoren in het achterhoofd: snelheid, eenvoud en veiligheid. De gemiddelde notebook start in 45 seconden op; de Samsung Chromebook Series 5 is gebruiksklaar in minder dan 10 seconden. En als het notebook in de slaapstand staat, kun je binnen een seconde aan de slag. De Series 5 heeft een 16GB Solid State Drive, maar centraal staat de opslag van data in de 'cloud'. Je kan daarom bij de Chromebook Series 5 eigenlijk niet zonder internetverbinding. Uiteraard worden hiertoe WLAN en (optioneel) 3G ondersteund.

Samsung Chromebook Series 5
Samsung Chromebook Series 5

De Samsung Chromebook Series 5 is in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet officieel bekend, maar de prijs ligt waarschijnlijk rond de 500 euro.

portablegear.nl