Interessant:

Google wil modu kopen

nieuws 28 april 2011 om 14:11

Google heeft een bod gedaan van 1,3 miljoen euro op de patenten van modu, de Israelische fabrikant van modulaire telefoons, die begin dit jaar failliet werd verklaard.

Google overtreft daarmee het bod van iets minder dan 1 miljoen euro dat de Kensington Technology Corporation afgelopen maart deed. modu werd begin dit jaar definitief failliet verklaard en moest de deuren sluiten. Het bedrijf zou een schuld hebben van ruim 92 miljoen euro aan investeerders en daarnaast ook een schuld van ruim 15 miljoen euro aan de Israelische Discount Bank.

modu is bekend geworden met modulaire telefoons, zoals de Modu T, een mobiele bouwdoos die optioneel is te voorzien van aanvullende modules, zoals een camera, toetsenbord of speakerdock. Deze toestellen zijn echter nooit bij een groot publiek doorgebroken. modu heeft ongeveer drie jaar bestaan.

modu heeft meer dan 100 patenten in handen. Gezien de grote schuldenlast lijkt het bedrijf weinig andere keuze te hebben dan met het aanbod van Google akkoord te gaan. Welk patent vooral voor Google interessant is, is voor iedereen nog een verrassing.

IntoMobile