Interessant:

3 op 4 kinderen heeft mobieltje

nieuws 19 april 2011 om 10:02

Uit een peiling van het NOS Jeugdjournaal onder 1.700 kinderen tussen de 8 en 13 jaar blijkt dat 3 op de 4 kinderen een mobieltje bezit; de voornaamste reden om een mobieltje te hebben is om bereikbaar te zijn voor de ouders.

Kinderen die geen mobieltje hebben, mogen dat juist weer niet van de ouders, aldus het NOS Jeugdjournaal. Kinderen gebruiken hun telefoon in de eerste plaats vooral om te mee te sms'en, bellen komt op de tweede plaats. Daarna volgen video's en foto's maken, muziek luisteren en gamen.

De helft van de kinderen weet niet wat de maandelijkse kosten van zijn of haar mobiele telefoon zijn, waarschijnlijk omdat de ouders betalen. Slechts 1 op de 6 kinderen betaalt alle kosten voor de mobiele telefoon zelf.

De helft van de 1.700 kinderen zegt niet goed zonder mobieltje te kunnen en 1 op de 3 zegt de telefoon zelfs nooit uit te zetten. In Spanje waren in 2008 twee kinderen zo GSM-verslaafd dat zij naar een GSM-afkickkliniek moesten. In 2007 waren er in Korea ook afkickkampen voor GSM-verslaafden.

NOS Jeugdjournaal