Interessant:

Caravan- en vrachtwagennavigatie voor iPhone

nieuws 15 april 2011 om 08:25

Navigon heeft een nieuwe software-update (1.0.8) uitgebracht voor haar iPhone-applicatie; hiervoor kun je nu een extra (betaalde) in-app downloaden voor caravan- en vrachtwagennavigatie.

De nieuwe update bevat gratis de nieuwste kaarten van het Europese wegennet en nieuwe functies als 'Traffic Check' en 'Reality Scanner'. Met de Reality Scanner wordt een wandeling gelijk een rondleiding door de stad. Met behulp van de camera en de GPS-ontvanger op de iPhone worden POI's (Point of Interest) in de directe omgeving weergegeven (via 'Augmented Reality') op het scherm. De reality scanner kan op twee manier worden gestart: via het POI-menu of automatisch wanneer je in de voetgangersmodus de iPhone in verticale positie brengt.

iPhone Navigon app (1.0.8): reality scanner
iPhone Navigon app (1.0.8): reality scanner

Een andere nieuwe nuttige functie is 'Traffic Check'. Hiermee ontvang je vooraf een kort en duidelijk overzicht van de verkeerssituatie. Na berekening van de route verschijnt een overzicht met informatie over het aantal wegwerkzaamheden, de gevarenzones en de file-informatie. De invloed op de gekozen route wordt weergegeven door middel van een groen, geel of rood stoplichtsysteem. Het overzicht wordt na een aantal seconden automatisch verborgen. Als je op de infoknop drukt verschijnt er een korte beschrijving van 'Traffic Live' met de optie tot het kopen van deze real-time functie.

Caravan- en vrachtwagennavigatie

Verder kan je nu ook de caravan- en vrachtwagennavigatie downloaden als een in-app purchase voor 79,90. Deze feature zorgt ervoor dat de iPhone een betrouwbare assistent is voor het reizen met een caravan of vrachtwagen. Je voert vooraf de gegevens in van het voertuig zoals hoogte, breedte, lengte en gewicht. Op basis van deze gegevens bepaalt de software de juiste en makkelijkste route voor het desbetreffende voertuig. Zo worden smalle wegen en bruggen en tunnels met lage doorrijhoogtes vermeden.

De update van de app voor de volledige versie staat vanaf nu kosteloos in de Apple App Store. Een feature-update voor de gratis T-Mobile Select versie verschijnt binnenkort. "We raden alle gebruikers aan de update te downloaden, omdat ze alleen dan kunnen genieten van het volledige scala aan voordelen van nieuwe updates," zegt Gerhard Mayr, CEO van Navigon.

portablegear.nl