Interessant:

Sony VAIO Qriocity-tablet op komst

nieuws 28 maart 2011 om 08:03

Alles wijst erop dat Sony op korte termijn een eigen tablet introduceert; belangrijkste troef voor Sony's tablet is Qriocity, Sony's media- en streaming service.

Qriocity is al sinds april 2010 in de Verenigde Staten beschikbaar, bijvoorbeeld op Sony televisies. Met Qriocity kan je muziek, games, e-books en video's naar je televisie streamen. De muziekservice die onderdeel is van Qriocity heet 'Music Unlimited' en deze service wordt inmiddels ook ondersteund in Groot-Britanntie, Ierland, Frankrijk, Italie, Duitsland, Spanje, Australie en Nieuw-Zeeland.

Sony wil de Qriocity-service binnenkort compleet in meerdere Europese landen introduceren en het is niet onwaarschijnlijk dat dat gebeurt middels een tablet. De hele dienst is immers duidelijk zeer geschikt voor tabletgebruik (games, e-books) en ook de touch-interface, met grote iconen, doet aan de interface van andere tablets denken.

In januari zei Sony CEO Kunimasa Suzuki tegenover Reuters dat "de iPad de koning van de tablets is, maar dat Sony binnen een jaar zeker de tweede plaats wil veroveren." Naast aanbieden van content via de eigen Qriocity-service zal Sony waarschijnlijk, net als LG met de LG Optimus Pad, de tablet voorzien van een 3D-display. Volgens geruchten afgelopen februari komt Sony met zowel Android- als Windows-tablets mogelijk met de namen Sony S1 en S2.

Naschrift: de Sony S1 en de Sony S2 tablets zijn eind april 2011 officieel geintroduceerd.

portablegear.nl