Interessant:

Traffic-dienst voor Google Maps Navigatie

nieuws 11 maart 2011 om 09:48

Google heeft een traffic-dienst voor Google Maps Navigatie geintroduceerd; hiermee kan je informatie krijgen over files en alternatieve routes om ze te vermijden.

Google Maps Navigatie is gratis beschikbaar voor smartphones met Android 1.6 of hoger en wordt in Nederland beperkt ondersteund. De nieuwe traffic-dienst ('filedienst' in de volksmond) is te gebruiken in de Verenigde Staten en in Europese landen waar zowel Google Maps Navigatie als real-time traffic data worden ondersteund. De dienst berekent automatisch alternatieve routes om files te vermijden.

Google Maps Navigatie wordt met de nieuwe filedienst een serieuzere concurrent voor TomTom, dat met HD Traffic een kwalitatief superieure (maar betaalde) traffic-service aanbiedt. Google garandeert overigens niet dat altijd de snelste route wordt gevonden, "maar Google Maps Navigatie probeert je er wel zo snel als mogelijk te krijgen".

Google Maps Navigatie verkeert nog in een beta-fase en voor gebruik is een data-abonnement benodigd. De Consumentenbond zette eerder de beperkingen van Google Maps Navigatie op een rij en adviseerde "mensen die veel of in het buitenland navigeren" een losse TomTom te kopen.

Google Maps Navigatie - traffic-service
Google Maps Navigatie - traffic-service

Google Mobile Blog