Interessant:

Samsung lanceert vijf extra lenzen voor NX-serie

nieuws 21 februari 2011 om 15:15

Samsung lanceert vijf extra lenzen voor haar NX-systeemcamera's, waaronder een premium portretlens en speciale lenzen voor foto- én filmopnamen.

In 2011 zijn in totaal 10 hoogwaardige lenzen voor de NX-systeemcamera's verkrijgbaar. De NX-serie bestaat momenteel uit de NX10, NX5, NX100 en de NX11. Alle lenzen uit de Samsung line-up zijn uitgerust met de unieke i-Function lenstechnologie, waarmee je snel en gemakkelijk de camera-instellingen op de lens kunt aanpassen.

Long Zoom lens

Eén van die nieuwe lenzen is de Samsung 18-200mm Long Zoom lens die in mei naar Nederland komt. Met deze lens kun je zowel professionele foto's als video's schieten, dankzij de speciale modi voor het maken van hoogwaardige videocontent. De zoomlens heeft een snelle en stille autofocus. De Voice Coil Motor (VCM)-technologie zorgt er voor dat tijdens het filmen het geluid van de autofocus van de camera niet hoorbaar is. Met de Optical Image Stabilization is elke opname haarscherp. Ook als je hand trilt tijdens de opname of je flink inzoomt op het onderwerp.

Ultra Wide Pancake lens

Samsung brengt daarnaast een lichte en compacte 16mm F2.4 Ultra Wide Pancake lens uit. Het heldere diafragma helpt om zelfs in matige lichtomstandigheden panoramafoto's te schieten met een geringe scherptediepte. De compacte afmetingen en het slanke design maken van deze lens een perfecte partner voor de stijlvolle systeemcamera's uit de NX-serie. De ultragroothoeklens is ideaal voor het fotograferen van landschappen en foto's met veel diepte perspectief.

Macro lens

In Samsungs nieuwe 60mm Macro lens is een Super Sonic Actuator (SSA) geďntegreerd voor een razendsnelle en stille autofocus. De Optical Image Stablization zorgt ervoor dat het close-up shot altijd haarscherp is. De gevorderde fotograaf kan met deze lens handmatig scherpstellen door de Full Time Manual Focus te gebruiken.

Premium Portrait lens

De Premium Portrait lens heeft een ultraheldere 85mm F1.4 CSC lens die voor professionele fotografen is ontworpen. In deze lens is de SSA toegepast voor een snelle en stille autofocus. Net zoals bij de 66mm Macro lens, bevat de Premium Portrait lens de Full Time Manual Focus, waardoor professionals hun eigen instellingen kunnen bepalen. De heldere F1.4 lens is een ideale oplossing voor het maken van professionele portretfoto's van vrienden en familieleden.

Advanced Standard Zoom lens

Samsungs 16-80mm Advanced Standard Zoom lens is geoptimaliseerd voor het maken van films en foto’s. Net zoals bij de 18-200mm Long Zoom lens heeft deze lens een snelle en stille autofocus en Optical Image Stabilization. Om in elke situatie mooie beelden te schieten, bevat de lens VCM modi variërend van landschap tot portret.

Extra lenzen voor Samsung NX-serie
Extra lenzen voor Samsung NX-serie

portablegear.nl