Interessant:

Pentax Optio WG-1: robuuste camera

nieuws 8 februari 2011 om 12:46

Pentax introduceert met de Pentax Optio WG-1 een nieuwe robuuste outdoor-camera die waterproof is en ook verkrijgbaar is in een variant met GPS-ondersteuning.

De Pentax Optio WG-1 is de opvolger van de Pentax Optio W90. Qua technische specificaties verschilt de Optio WG-1 niet veel van de Optio W90. Ook dit model heeft een 14-megapixel sensor, 28mm groothoeklens, 5-voudige zoom, HD-videorecorder en een 2,7-inch display. Nieuw is echter de toevoeging van HDMI-out. Verder is dit nieuwe model nog robuuster gemaakt. De Optio WG-1 is bestand tegen druk van 100 kg, stofbestendig, waterproof tot 10 meter onder water, bestand tegen temperaturen tot -10°Celsius en tegen vallen tot 1,5 meter.

De Optio WG-1 is ook verkrijgbaar als de "Pentax Optio WG-1", een variant met GPS-ondersteuning. Hiermee zijn foto's eenvoudig te geotaggen, zodat je later kan nagaan waar je ze hebt genomen. De geotag-data kan je vervolgens eenvoudig koppelen met bijvoorbeeld Google Maps op een PC, zodat je aan de hand van je foto's kan laten zien waar je op avontuur geweest bent.

De Pentax Optio WG-1 (GPS) komt in een zwarte of een groen-gele uitvoering. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Pentax Optio WG-1
Pentax Optio WG-1

Pentax