Interessant:

Schneider-Kreuznach Micro Four Thirds lenzen

nieuws 8 februari 2011 om 12:09

Lenzenfabrikant Schneider-Kreuznach gaat als derde partij Micro Four Thirds-objectieven ontwikkelen; deze lenzen waren tot nu toe afkomstig van de fabrikanten van Micro Four Thirds-camera's zelf.

Micro Four Thirds-systeemcamera's zijn camera's met het formaat van een compactcamera, maar dankzij verwisselbare objectieven en andere accessoires (flitsers, viewfinders etc.) bieden ze de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Tot op heden ontwikkelden de fabrikanten van Micro Four Thirds-camera's - Olympus en Panasonic - de Micro Four Thirds-objectieven zelf. Schneider-Kreuznach is nu lid geworden van de "Micro Four Thirds System Standard Group", maar het is nog niet bekend wanneer de eerste Schneider-Kreuznach Micro Four Thirds-lenzen op de markt komen.

"De Micro Four Thirds-standaard heeft veel potentieel", zegt Josef Staub, CEO van Schneider-Kreuznach, "het versimpelt en verbetert de opties voor compacte digitale camera's en biedt uitstekende mogelijkheden voor de camera-industrie als geheel, maar ook voor ons als lenzenfabrikant. We werken daarom hard aan een serie Micro Four Thirds-lenzen".

De nieuwste Micro Four Thirds-camera's van Olympus en Panasonic zijn de Olympus PEN E-PL2 en de Panasonic DMC-GF2. Een belangrijke concurrent voor de Micro Four Thirds-camera's zijn Samsungs NX-systeemcamera's, in welke serie onlangs de Samsung NX11 verscheen.

NU.nl