Interessant:

Samsung Galaxy Tab 2 komt eraan

nieuws 28 januari 2011 om 10:02

Samsung lanceert op het Mobile World Congress in februari zo goed als zeker de Samsung Galaxy Tab 2, die waarschijnlijk een 10-inch display heeft.

Via SamsungHub lekte een uitnodiging voor een persconferentie van Samsung in Barcelona uit. Daarop is te zien dat de Koreanen de Samsung Galaxy S2 en de Samsung Galaxy Tab 2 zullen presenteren. De uitnodiging is inmiddels weer verwijderd en dat wijst er meestal op dat deze producten daadwerkelijk komen. Volgens de geruchten is de Galaxy Tab 2 met een 10-inch display ongeveer even groot als de iPad. Het display van de huidige Samsung Galaxy Tab (P1000) meet 7-inch.

De resolutie van het scherm van de Tab 2 zou 1200 x 600 pixels zijn. De Galaxy Tab 2 zal vermoedelijk ook een helderder scherm dan de huidige Tab hebben, omdat er van een superieure schermtechnologie gebruikt wordt gemaakt. Het is nog onduidelijk of dit de super-TFT, (super)AMOLED of de nieuwe super-AMOLED Plus-techniek betreft. De Tab 2 draait waarschijnlijk op Android 2.3 Gingerbread of Android 3.0 Honeycomb.

Meer informatie over de Tab 2 en de Galaxy S2 volgt vanuit het Mobile World Congress 2011 in februari.

TechDigest