Interessant:

Nokia stopt met Ovi Music Unlimited

nieuws 17 januari 2011 om 16:08

Nokia gaat eind 2011 stoppen met de Ovi Music Unlimited (voorheen Comes With Music)-dienst; de in 2008 geintroduceerde muziekservice is niet aangeslagen.

In Nederland waren er onder meer bij Hi Comes With Music-abonnementen beschikbaar bij Nokia-telefoons. Daarmee kon je je gedurende één jaar onbeperkt muziek downloaden uit de online Nokia Music Store. De gedownloade muziek bleef in je bezit, ook na afloop van de contractsperiode. De belangrijkste muziekproductenten (Vivendi's Universal Music, EMI, Warner Music Group en Sony) ondersteunden Nokia's muziekservice, maar het is nooit een serieuze concurrent voor Apple's iTunes geworden.

Nokia stopt in 27 landen, waaronder Nederland, met de Ovi Music Unlimited/Comes With Music-dienst. In enkele andere landen (waaronder China, India, Turijke en Indonesie) blijft de dienst wel bestaan. Als je al een abonnement op Ovi Music Unlimited hebt, kan je er van blijven gebruik maken totdat je abonnement is afgelopen. De nummers blijven na de afloop van het contract in je bezit.

Nokia denkt dat de service niet aangeslagen is omdat de nummers die je via Ovi Music Unlimited DRM-beveiligd zijn. Daardoor kan je de muziek alleen op je Nokia-telefoon of gekoppelde PC afspelen. "Het is duidelijk dat consumenten liever DRM-vrije muziek downloaden", aldus een woordvoerder van Nokia tegenover persbureau Reuters. Het is nog niet bekend of Nokia met een vervangende dienst komt.

Reuters