Interessant:

Motorola Tablet teaser voor CES 2011

nieuws 21 december 2010 om 10:28

Motorola heeft officieel een teaser (met de titel "Tablet Evolution") uitgebracht waarin de fabrikant aankondigt dat op de CES 2011 een Motorola Tablet wordt gepresenteerd.

Dat Motorola met een eigen tablet komt is geen verrassing. Begin december toonde Android-ontwikkelaar Andy Rubin reeds een protoype Motorola Honeycomb-tablet. Naast het nieuwe Android Honeycomb-besturingssysteem zou Motorola's tablet naar verluidt voorzien zijn van een NVIDIA-processor voor krachtige grafische prestaties en van een frontcamera om mee te videochatten. In de teaser wordt echter nog geen van deze specificaties bevestigd. In de teaser is wel het Motorola-logo met een zoemende bij te zien, wat mogelijk verwijst naar Honeycomb.

Motorola blaast in de teaser hoog van de toren door de aankomende tablet te vergelijken met de iPad ("It's like a giant iPhone... but it's like a giant iPhone") en de Samsung Galaxy Tab ("Android OS, but Android OS... for a phone"). Het is afwachten of Motorola de verwachtingen op de CES 2011 kan waarmaken. Volgens eerdere geruchten gaat Motorola's tablet de MOTOPAD of Motorola Stingray heten.

Naschrift: de Motorola tablet is uiteindelijk op de markt gebracht als de Motorola XOOM.

portablegear.nl