Interessant:

BlackBerry's verboden in Saudi-Arabie

nieuws 5 augustus 2010 om 09:28

De regering van Saudi-ArabiŽ heeft BlackBerry's en het gebruik van BlackBerry-services verboden; volgens insiders omdat de smartphones niet zijn af te luisteren.

De smartphones van BlackBerry zijn beveiligd met een bijzonder goede encryptie, waardoor ze moeilijk te hacken zijn. De regering van Saudi-ArabiŽ houdt echter graag alles goed in de gaten en is dus niet blij met de smartphones, waarmee gebruikers zonder toezicht internet kunnen bezoeken en berichten kunnen besturen. De regering heeft daarom maar besloten ze helemaal te verbieden.

Volgens geruchten zouden ook de regeringen van de Verenigde Arabische Emiraten en India van plan zijn om de BlackBerry smartphones te verbieden. India eiste in 2008 al de cryptografische sleutel van BlackBerry-toestellen zodat "verdachte data" zou kunnen worden onderschept, maar daar heeft RIM niet aan toegegeven. De goede beveiliging van de smartphones is overigens ook een reden waarom BlackBerry's populair zijn bij criminelen; de toestellen zijn lastig te traceren.

MSNBC