Interessant:

BlackBerry: van yuppen naar jongeren

nieuws 9 mei 2010 om 13:30

Waar vroeger BlackBerry-smartphones puur bestemd waren voor zakelijke gebruikers worden ze tegenwoordig steeds hipper en daardoor ook populairder onder jongeren.

Uiteraard zijn de smartphones van BlackBerry ook nog altijd populair onder zakelijke gebruikers. Voor hen zijn er onder meer - als opvolgers van de inmiddels klassiek geworden BlackBerry 8800 - de BlackBerry Bold 9700 / Bold 9000 en de BlackBerry Curve 8900. Dit zijn geavanceerde en dure toestellen, die verrassend genoeg toch ook nog onder de jongere gebruikers aanhangers vindt. Toch is de ware doorbraak van BlackBerry onder de jeugd te danken aan de BlackBerry Pearl-serie en, voornamelijk, aan de BlackBerry Curve 8520.

De compacte modellen in de Pearl-serie (waarin onder meer de BlackBerry Pearl 8110 nog leverbaar is) zijn compacter en lager geprijsd dan modellen in de Bold-serie. Ook was de Pearl-serie de eerste "hippe" BlackBerry-serie. Zo zijn of waren de meeste van deze modellen niet alleen leverbaar in een saaie zwarte uitvoering, maar ook in het wit, blauw, roze of rood. BlackBerry hoopt het succes van de Pearl-serie binnenkort voort te zetten met de onlangs geintroduceerde BlackBerry 9100 Pearl 3G en de BlackBerry 9105 Pearl 3G. In tegenstelling tot de Bold- en Curve-modellen hebben de Pearl-toestellen geen volledig qwerty-toetsenbord, maar in plaats daarvan zijn er speciale lettertoetsen (onder de numerieke toetsen) met 2 of 3 letters. Hierdoor gaat typen net wat soepeler dan op een reguliere telefoon.

Toch is voor velen de charme van een BlackBerry juist het volledige qwerty-toetsenbord en daarom is ook de BlackBerry Curve 8520 zo'n doorslaand succes. Dankzij het toetsenbordje op dit toestel is lekker snel te typen. Dat is zeker handig om mee te "Pingen!", een populaire msn-achtige dienst voor je mobieltje. Ook dit model is in hippe kleuren (naast zwart ook in het wit en paars) leverbaar. Bovendien heeft het toestel ook zeer complete specificiaties (WiFi, 3G/HSDPA, GPS) voor de prijs. Het enige wat mensen nog wel eens teleurstelt op een BlackBerry is de camera, want die is niet altijd even fantastisch (de 8520 heeft bijvoorbeeld slechts een 2 megapixel camera).

Al met al hebben BlackBerry-smartphones in de loop der jaren dus een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen in technisch opzicht (in 1999 kwam het eerste BlackBerry-apparaat uit en dat was nog een beeper), maar ook wat betreft publiek dat van deze smartphones gebruik maakt.

portablegear.nl