Interessant:

KPN naar rechter om 2,6 Ghz veiling in Nederland

nieuws 26 maart 2010 om 08:30

KPN stapt naar de rechter over de opzet van de veiling van de 2,6 GHz spectrum (waarmee mobiel internet met breedbandsnelheid mogelijk is) in Nederland.

Hoewel KPN in zijn frequentieplanning rekening houdt met de voorwaarden van de veiling is het bedrijf van mening dat deze onnodig inefficiŽnt is opgezet. KPN vindt dat bij een eerlijke verdeling van de frequenties, alle spelers gelijke kansen moeten hebben om voldoende spectrum te verwerven. In de huidige veilingopzet is dit in de ogen van KPN niet het geval; het bedrijf zegt dat mogelijke nieuwe toetreders veel meer ruimte mogen verkrijgen in vergelijking met bestaande mobiele operators, zoals KPN.

KPN meent dat het niet is aangetoond dat deze mate van overheidsinterventie nodig is in een markt met nu al vele mobiele dienstenaanbieders, hoogwaardige diensten en internationaal bezien lage prijzen. KPN beweert "voorstander te zijn van nieuwe spelers die de markt duurzaam stimuleren, maar vindt dat de huidige veilingregels dit onvoldoende waarborgen."

De internetveiling van de 2,6 Ghz-frequenties vindt aankomende 20 april plaats.

portablegear.nl