Interessant:

SMS-diensten misbruiken Valentijnsdag

nieuws 12 februari 2010 om 11:35

Pas bij het versturen van anonieme Valentijnsberichten via sms of mail op met het gebruik van betaalde sms-diensten; voor je het weet zit je ongewild vast aan een abonnement.

Er zijn sms-diensten waarmee je (anoniem) een sms aan je Valentijn kan sturen. Het lijkt vaak alsof je één sms kunt versturen, maar soms kom je dan automatisch aan een sms-abonnement vast te zitten. Zo'n abonnement kan je veel geld kosten, als je het niet tijdig stopzet.

Check dus altijd goed of het om een sms-abonnement gaat of om een éénmalig bericht. Bekijk de hele internetpagina en scroll ook naar beneden. Vaak staat daar in de kleine lettertjes wat de voorwaarden van de dienst zijn en om hoeveel betaalde berichten per week het gaat.

Let bij sms-abonnementen extra goed op wat de dienst precies kost. Dit moet duidelijk vermeld staan. Ook moet er duidelijk vermeld staan hoe je weer van het abonnement af kan komen. Vul nooit je gebruikersnaam of wachtwoord van MSN, Hyves, Facebook of andere sociale netwerken zomaar in op een site. Er zijn bedrijven die jouw gegevens misbruiken om spam te sturen naar al je vrienden.

Als je toch veel spamberichten krijgt, kan je hierover een klacht indienen op spamklacht.nl. Per 1 maar geldt er een nieuwe sms-gedragscode, waardoor spammers een hogere boete kunnen krijgen.

ConsuWijzer