Interessant:

Dieven stelen 4000 iPhones

nieuws 20 november 2009 om 09:30

In BelgiŽ hebben dieven uit een magazijn zo'n 4000 iPhones gestolen met een totaalwaarde van zo'n 2 miljoen euro; de toestellen waren bestemd voor gsm-operator Mobistar.

Voor de Belgische operator Mobistar is de inbraak een kleine ramp. Veel Belgen stonden al op een wachtlijst van Mobistar voor de populaire iPhone, maar zij zullen nu nog iets langer moeten wachten.

De inbraak vond plaats bij een logistiek bedrijf in de plaats Willebroek, waar de iPhones lagen opgeslagen. De dieven wisten opvallend goed waar ze moesten zijn: via een brandladder klauterden ze op een dak van een van de magazijnen en maakten hier een gat in. Opmerkelijk was dat ze de opening precies maakten op de plaats de de iPhones stonden. In totaal namen ze twaalf pallets iPhones mee Ė tussen de 3000 en 4000 exemplaren.

De telefoons zijn meteen geblokkeerd en de politie heeft een onderzoek gestart, maar voorlopig ontbreekt van de dieven elk spoor.

In 2007 werd bij een gewapende overval op een Amerikaanse T-Mobile winkel ook al eens 40.000 euro aan mobieltjes buitgemaakt.

De Standaard