Interessant:

PSP-4000 krijgt weer UMD-drive

nieuws 2 november 2009 om 09:30

Een nieuw model PSP, wellicht de PSP-4000, zal mogelijk weer over een UMD-drive beschikken, waarschijnlijk vanwege de tegenvallende resultaten van de UMD-loze PSPgo.

Sony introduceerde PSPgo, de officiële opvolger van de PSP-3000, op de E3 Expo 2009 in Los Angeles. De PSPgo is de eerste PSP met uitschuifbare controls en tevens de eerste PSP die niet meer beschikt over een UMD-drive. Dat betekent dat je je oude PSP-spellen die nog op cd'tjes staan er niet op kan afspelen. Verschillende Nederlandse gameketens boycotten de PSPgo omdat het voor hen niet lucratief is als ze geen losse (UMD) PSP-spellen kunnen verkopen.

Naast het ontbreken van een UMD-drive is de PSPgo ook relatief vrij duur. Daarnaast is het alleen mogelijk om games online via WiFi te kopen. Al deze elementen gaan blijkbaar toch te ver voor veel gamers, want met de afzet van de PSPgo wil het nog niet echt lukken. Verschillende bronnen, waaronder het gezaghebbende gamemagzine EDGE, melden dan ook dat Sony op zijn schreden zal terugkeren en binnenkort weer een nieuw model PSP mét UMD-drive zal uitbrengen. Mogelijk is dit dus de Sony PSP-4000.

Concurrent Nintendo introduceerde onlangs officieel de Nintendo DSi XL een nieuw model DS speciaal voor ouderen.

EDGE