Interessant:

Gestolen TomTom gevonden dankzij SIM-kaart

nieuws 16 oktober 2009 om 09:30

Een man uit IJmuiden waarvan de TomTom uit de bedrijfsauto was gestolen, heeft zijn navigatiesysteem kunnen terugvinden doordat er nog een SIM-kaart in zat.

Dankzij de SIM-kaart die nog in het apparaat zat kon de man via de website van TomTom precies volgen waar de gestolen TomTom allemaal heen ging. De eerste bestemming was een straat in Haarlem-Noord. De IJmuidenaar reed daar ook heen en noteerde alle kentekens van de daar aanwezige auto's.

Vervolgens zag de man op de website dat het gestolen apparaat ook in IJmuiden opdook. Ook op deze locatie noteerde de man alle kentekens. En kenteken bleek de man tweemaal te hebben genoteerd. Met deze informatie kon de politie de dief oppakken. Deze beweerde overigens dat hij het navigatiesysteem op de Zwarte Markt in Beverwijk had gekocht, maar dat verhaal kon aan de hand van de gereden routes makkelijk worden weerlegd. Vervolgens beweerde man de GPS van zijn broer te hebben gekocht; daarop werd ook de broer gearresteerd.

Navigatiesystemen waarin een SIM-kaart kan worden geplaatst zijn onder meer de TomTom GO 950 LIVE en GO 940 LIVE en de Garmin nuvi 1690. Dieven maken overigens ook wel eens misbruik van gestolen navigatiesystemen om het woonadres van de GPS-bezitter te vinden en ook hier in te breken.

Trouw