Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,2" (271 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Motorola One Macro 1 Foto Motorola One Macro 2 Foto Motorola One Macro 3 Foto Motorola One Macro 4 Foto Motorola One Macro 5 Foto Motorola One Macro 6 Foto Motorola One Macro 7 Foto Motorola One Macro 8 Foto Motorola One Macro 9 Foto Motorola One Macro 10

Inleiding

De Motorola One Macro is eind 2019 door Motorola geÔntroduceerd en is - zoals de naam al doet vermoeden - gespecialiseerd in het maken van macro-opnames. Met de Macro Vision-camera kun je scherpstellen op 2 cm afstand van een object. Dit is 5x dichterbij dan bij een normale lens en dat allemaal zonder extra accessoires of hulpstukken. Geen enkele andere smartphone op de markt brengt je dichterbij. Je kunt de kleinste details van een voorwerp vastleggen en de achtergrond vervagen. Reguliere foto's zijn uiteraard ook mogelijk dankzij een goede hoofdsensor en een ondersteunende dieptesensor. De autofocussensor met laser legt in een fractie van een seconde de focus op een object, waardoor de hoofdsensor scherpere foto's maakt. Wat verder opvalt, is de relatief grote 4000 mAh-batterij die tot wel 2 dagen mee gaat. Met een intelligente en batterij-efficiŽnte AI-chipset gaat je telefoon nog langer mee, ongeacht de hoeveelheid fotoís die je maakt. Het toestel komt in Space Blue of Ultra Violet en heeft een 6,2-inch HD+-display, 64 GB opslaggeheugen en 4 GB RAM.

Besturingssysteem Motorola One Macro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Motorola One Macro

Van de Motorola One Macro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Motorola One Macro beschikbaar.

Specificaties Motorola One Macro

Algemeen
ProductMotorola One Macro
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht186 gram
Afmetingen157,6 x 75,4 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio P70
Kloksnelheid8 core (max 2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (271 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C