Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,3" (435 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Motorola One Action 1 Foto Motorola One Action 2 Foto Motorola One Action 3 Foto Motorola One Action 4 Foto Motorola One Action 5 Foto Motorola One Action 6 Foto Motorola One Action 7 Foto Motorola One Action 8

Inleiding

De Motorola One Action is een midrange-toestel die draait op Android One. Elk toestel in de One-reeks heeft een eigen specialiteit. De One Action is uitgerust met een actiecamera (vandaar de naam). Volgens Motorola maakt de One Action een aparte actiecamera als de GoPro overbodig. Het toestel heeft een 6,3-inch scherm met een bijzondere 21:9 beeldverhouding, waardoor het toestel relatie lang is. De One Action heeft drie camera's aan de achterzijde; één 12-megapixel hoofdcamera, een 5-megapixel dieptecamera en een 16-megapixel groothoekcamera. Handig is de mogelijkheid om verticale video's te maken. Om van een GoPro-vervanger te spreken gaat wat ver, omdat het toestel niet waterdicht of stofdicht is.

Besturingssysteem Motorola One Action

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Motorola One Action

Van de Motorola One Action staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Motorola One Action beschikbaar.

Specificaties Motorola One Action

Algemeen
ProductMotorola One Action
Aankondiging2019
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen160,1 x 71,2 x 9,2 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 9609
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM128 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB
Scherm
Scherm6,3" (435 ppi)
Resolutie1.080 x 2.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera12,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C