Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,7" (393 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Motorola Moto G 5G 1 Foto Motorola Moto G 5G 2 Foto Motorola Moto G 5G 3 Foto Motorola Moto G 5G 4 Foto Motorola Moto G 5G 5 Foto Motorola Moto G 5G 6 Foto Motorola Moto G 5G 7 Foto Motorola Moto G 5G 8 Foto Motorola Moto G 5G 9 Foto Motorola Moto G 5G 10 Foto Motorola Moto G 5G 11

Inleiding

De Motorola Moto G 5G is een 5G telefoon uit oktober 2020. Het toestel is een envoudigere versie van de eerder geintroduceerde Moto G 5G Plus. Zo heeft dit toestel een scherm met maximaal 90 Hz in plaats van 120 Hz. Verder is de processor wat langzamer en heeft deze versie 3 camera's in plaats van 4 op de G 5G Plus.

Cameramodule's Moto G 5G

De 48MP hoofdsensor met Quad Pixel-technologie heeft een goede lichtgevoeligheid. Met de ultragroothoeklens past 4x meer in het frame past, zodat je ook landschappen en vergezichten kan vastleggen. Een speciale Macro Vision-camera brengt je 5x dichter bij het object dan een normale lens. De 16MP hoofd selfie-camera gebruikt ook de Quad Pixel-technologie, voor fraaie selfies.

Besturingssysteem Motorola Moto G 5G

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Motorola Moto G 5G

Van de Motorola Moto G 5G staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Motorola Moto G 5G beschikbaar.

Specificaties Motorola Moto G 5G

Algemeen
ProductMotorola Moto G 5G
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen166,1 x 76,1 x 9,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen5.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 730
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,7" (393 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C