Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,7" (265 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola Milestone 2 1 Foto Motorola Milestone 2 2 Foto Motorola Milestone 2 3 Foto Motorola Milestone 2 4

Inleiding

De Motorola Milestone 2 is een Android 2.2-smartphone met een 3,7-inch touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. De Milestone 2 is in de VS bekend als de Motorola Droid 2, maar in Nederland volgt dit toestel de Motorola Milestone op. De belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het origineel zijn dat dit tweede model is voorzien van een camera met HD-opnamemogelijkheden en van de MotoBlur-interface (het origineel draaide op een pure versie van Android). Tevens ondersteunt de Motorola Milestone 2 Swype om razendsnel berichten te kunnen tikken. Verder is Motorola's Android-smartphone voorzien van WiFi, 3G/HSDPA, aGPS met Google Maps, een krachtige 1GHz-processor en 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Apparaat & afmetingen

De Motorola Milestone 2 is een Android-telefoon met een gewicht van 196 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,6 x 6,1 x 1,4 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 460 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 400 uur. De Motorola Milestone 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Motorola Milestone 2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Milestone 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Motorola Milestone 2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola Milestone 2 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Milestone 2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Motorola Milestone 2 bedien je middels een touchscreen. De Motorola Milestone 2 heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Motorola Milestone 2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 854 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Motorola Milestone 2 draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Motorola Milestone 2

Van de Motorola Milestone 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola Milestone 2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het Motorola Milestone 2 testoverzicht de testen

Specificaties Motorola Milestone 2

Algemeen
ProductMotorola Milestone 2
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht196 gram
Afmetingen116,0 x 61,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (265 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB