Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 5.1
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG Zero 1 Foto LG Zero 2 Foto LG Zero 3

Inleiding

De LG Zero (H650E) is een mid-range smartphone met een fraaie metalen behuizing en een 5-inch Full HD-display. De Zero maakt gebruik van LG's Back Button-principe, bekend van de LG G4, waarbij alle toetsen aan de achterzijde zijn geplaatst: de powertoets en volumetoetsen vind je aan de achterzijde, onder de camera, van het toestel. De hoofdcamera biedt een 13-megapixel sensor met softwareopties als Beauty Shot en Gesture Interval Shot. Met deze laatste optie kan je vier afbeeldingen (met telkens twee seconden tussentijd) maken door met je hand een vuist naar de de camera te maken. Aan de voorzijde beschikt de LG Zero over een 8-megapixel selfie-camera. Daarnaast kan je rekenen op de ondersteuning van 4G/LTE, Bluetooth 4.1, GPS/aGPS en FM-radio. Tot slot krijg je de beschikking over een quad-core Qualcomm Snapdragon 410-processor met 2GB RAM en 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD (tot 2TB). Dit toestel verscheen in Zuid-Korea eerder onder de naam LG Class.

Specificaties

De LG Zero is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor, 2 GB RAM en 16 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). De capaciteit van de accu bedraagt 2.050 mAh. Met de Zero kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G+ (LTE Advanced) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 8,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Zero is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de Zero een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De LG Zero is verkrijgbaar in de kleuren goud en zilver.

Besturingssysteem (OS)

De LG Zero draait op Android 5.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 5.1 Lollipop heeft een nieuw Material Design, dat is ontwikkeld voor verschillende type apparaten, van smartphone tot tablet en van laptop tot televisie. Nieuw in deze versie is daarnaast de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt. Android Lollipop biedt verder snellere prestaties, een langere batterijduur en ondersteuning van Google Fit, een toepassing waarmee data van verschillende gezondheids- en fitness-apps in één overzicht wordt verzameld. Android 5.1 biedt als extra ten opzichte van versie 5.0 standaard HD Voice en Device Protection (toestel blijft locked, totdat je met je Google-account inlogt - zelfs als iemand de fabrieksinstellingen reset) voor compatibele apparaten.

Prijzen en beoordelingen LG Zero

Van de LG Zero staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Zero is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het LG Zero testoverzicht de test

Specificaties LG Zero

Algemeen
ProductLG Zero
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht150 gram
Afmetingen142,0 x 71,8 x 7,4 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.050 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 5.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 410
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingNee