Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,8" (395 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto LG Velvet 1 Foto LG Velvet 2 Foto LG Velvet 3

Inleiding

De LG Velvet is in juni 2020 aangekondigd voor de Nederlandse markt. Het toestel was eerder al verkrijgbaar in Korea. Het nieuwe ontwerp van de LG Velvet, gekenmerkt door vloeiende lijnen, gebogen hoeken en symmetrische randen, zijn allemaal implementaties van de nieuwe 3D Arc Design Language. Gladde afwerkingen met glinsterende kleuren en elegante accenten zoals de "raindrop" camera die beelden van vallende regen oproept, onderscheiden de LG Velvet van zijn soortgenoten. Deze nieuwe, op de natuur geïnspireerde Design Language maakt de LG Velvet visueel opvallend en comfortabel om vast te houden. Het toestel draait op een 765G-processor, heeft een 6,8-inch scherm en biedt 5G-ondersteuning.

Besturingssysteem LG Velvet

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen LG Velvet

De goedkoopste LG Velvet kost op dit moment (los) € 374,00. Kijk in het LG Velvet prijzenoverzicht voor alle actuele LG Velvet aanbiedingen. De LG Velvet is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG Velvet testoverzicht de test

Specificaties LG Velvet

Algemeen
ProductLG Velvet
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen167,2 x 74,1 x 7,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 765
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,8" (395 ppi)
Resolutie1.080 x 2.460px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C