Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,2" (182 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto LG Shine 1 Foto LG Shine 2 Foto LG Shine 3 Foto LG Shine 4 Foto LG Shine 5 Foto LG Shine 6

Inleiding

LG kondigt de opvolger van de LG Chocolate aan, de LG Shine. De Shine is het tweede toestel uit de Black Label-serie, waartoe ook de populaire LG KG800 Chocolate Phone en LG Secret behoren. De LG Shine dankt zijn naam aan het spiegelende oppervlak van zowel het scherm (in standby stand) als de (metalen) body. Zodra de telefoon wordt geactiveerd verdwijnt de spiegeling en verschijnt er een 240 x 320 pixels 262K TFT kleurenscherm. Op technisch vlak maakt de Shine verder indruk met een 2 megapixel camera met Schneider-Kreuznach-lens en autofocus, een mp3-speler, en uitbreidbaar geheugen.

Apparaat & afmetingen

De LG Shine is een design telefoon met een gewicht van 125 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,00 x 5,10 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 150 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 200 uur. De LG Shine is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Bel- & datafuncties

De LG Shine ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Shine kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de LG Shine kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Shine heeft 45 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Shine heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de LG Shine kan je zowel audio (mp3, wma, aac en aac+) als video (.3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Shine is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De LG Shine heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De LG Shine is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen LG Shine

Van de LG Shine staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Shine is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het LG Shine testoverzicht de test

Specificaties LG Shine

Algemeen
ProductLG Shine
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht125 gram
Afmetingen100,0 x 51,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag45 MB + microSD
Scherm
Scherm2,2" (182 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB 2.0