Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,7" (321 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Optimus F7 1 Foto LG Optimus F7 2 Foto LG Optimus F7 3

Inleiding

De LG Optimus F7 is een 4G-smartphone met een helder 4,7-inch True HD IPS-display. Het toestel heeft een 1,5GHz dual-Core processor en een 2.150 mAh batterij. Het toestel is verder voorzien van de nieuwste Android Jelly Bean 4.1-versie en van een aantal handige gebruiksfuncties die ook terug te vinden zijn op andere LG smartphones, zoals Qslide (een multi-task functie waarmee tekst van binnengekomen berichten in een semi-transparant laagje over video's getoond wordt), Quick Memo (voorzie je foto's of afbeeldingen van een eigen tekst of tekening en deel deze met je vrienden of familie) en Safety Care (wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon). Tegelijkertijd met dit model is de 4,3-inch Optimus F5 geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus F7 is een 4G-smartphone met een onbekend gewicht. De afmetingen van de smartphone zijn 13,2 x 6,8 x 1,0 centimeter. De LG Optimus F7 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus F7 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus F7 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de LG Optimus F7 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus F7 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus F7 bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus F7 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus F7 is uitgerust met een True HD IPS kleurenscherm. De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder meer een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. De LG's Mobile Graphic Engine zorgt ervoor dat kleuren automatisch worden aangepast. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus F7 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus F7

Van de LG Optimus F7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Optimus F7 beschikbaar.

Specificaties LG Optimus F7

Algemeen
ProductLG Optimus F7
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen132,0 x 68,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (321 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB