Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 5.1
Opslag MB
Scherm4,5" (218 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG K4 1 Foto LG K4 2 Foto LG K4 3 Foto LG K4 4 Foto LG K4 5

Inleiding

De LG K4 (K120E / K130E) is een entry-level toestel in LG's budgetvriendelijke K-serie. De toestellen in de K-serie, waarin eerder de K10 (5,3-inch) en K7 (5-inch) verschenen, hebben een  moderne look en zijn gericht op een jongere doelgroep. De K4 beschikt over een 4,5-inch TFT-display met een resolutie van 480 x 854 pixels en draait op Android 5.1 Lollipop. Zowel aan de voorzijde (2-megapixel) als achterzijde (5-megapixel) van dit model vind je een camera, zodat je zowel kan videochatten als fotograferen. Support voor 4G/LTE zorgt voor snel mobiel internet. Daarnaast ondersteunt deze smartphone Bluetooth 4.1, WiFi-Direct en aGPS. Tevens kan je opteren voor een optionele een dual-simfunctie, zodat twee simkaarten (microSIM) tegelijkertijd bruikbaar zijn. Tot slot ondersteunt de LG K4 Knock Code, waarmee je het toestel kan unlocken door een patroon op het scherm te tikken.

Specificaties

De LG K4 is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A53 quad-core processor met 1 GB RAM. De LG K4 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). Het vermogen van de accu bedraagt 1.940 mAh. Met de K4 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG K4 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de K4 dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken) en een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De LG K4 is enkel verkrijgbaar in de kleur blauw,wit.

Besturingssysteem (OS)

De LG K4 draait op Android 5.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 5.1 Lollipop heeft een nieuw Material Design, dat is ontwikkeld voor verschillende type apparaten, van smartphone tot tablet en van laptop tot televisie. Nieuw in deze versie is daarnaast de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt. Android Lollipop biedt verder snellere prestaties, een langere batterijduur en ondersteuning van Google Fit, een toepassing waarmee data van verschillende gezondheids- en fitness-apps in één overzicht wordt verzameld. Android 5.1 biedt als extra ten opzichte van versie 5.0 standaard HD Voice en Device Protection (toestel blijft locked, totdat je met je Google-account inlogt - zelfs als iemand de fabrieksinstellingen reset) voor compatibele apparaten.

Prijzen en beoordelingen LG K4

Van de LG K4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG K4 beschikbaar.

Specificaties LG K4

Algemeen
ProductLG K4
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen131,9 x 66,7 x 8,9 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.940 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 5.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A53
Kloksnelheid4 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (218 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB