Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,0" (441 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Land Rover Explore 1 Foto Land Rover Explore 2 Foto Land Rover Explore 3 Foto Land Rover Explore 4 Foto Land Rover Explore 5 Foto Land Rover Explore 6 Foto Land Rover Explore 7 Foto Land Rover Explore 8

Inleiding

In februari 2018 introduceerde Bullitt Group tijdens het Mobile World Congress de Land Rover Explore, een smartphone gemaakt voor het buitenleven. De telefoon is stof en waterbestendig, en kan tegen een stootje. Het toestel is getest in alle condities en in temperaturen van - 30 tot +60°C en is in staat om snelle temperatuurswisselingen te overleven. Ook zout water is geen probleem voor de Explore. De telefoon is net als Land Rover voertuigen geschikt voor alle terreinen en elke weersituatie. Toch is de smartphone met 14 mm niet overdreven dik. De randen aan de achterzijde zijn schuin afgebogen, waardoor de vrij grote telefoon toch goed vast te houden is. De 4.000 mAh batterij van de Land Rover Explore houdt het in combinatie met het 5 inch display lang vol. Als je daar niet genoeg aan hebt kun je met de meegeleverde Adventure Pack een externe batterij aan de achterzijde bevestigen waardoor de telefoon over 7.600 mAh beschikt. De camera aan de achterzijde heeft 16 megapixel en aan de voorzijde is een selfiecamera te vinden van 8 megapixel. Als je de meegeleverde externe batterij aan de achterzijde van te telefoon bevestigt dan krijg je meteen een betere GPS verbinding, want in de module zit een extra grote GPS sensor. Het besturingssysteem van de Explore is Android Nougat. Ook komt de telefoon met de ViewRanger-app waarin veel gebiedskaarten te vinden zijn. De smartphone is beschikbaar met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag.

Modulaire telefoon

Je kan de functionaliteit van het toestel vergroten met een reeks extra sets en accessoires. De sets zijn ontwikkeld voor elke situatie en geven je meer van wat echt belangrijk is: batterij, verbinding, gedetailleerde kaarten en de mogelijkheid om de telefoon veilig aan je fiets of rugzak te bevestigen. Elke pack kan onderweg aan de achterkant van de Explore worden bevestigd om je avontuur te verbeteren en je langer en verder te laten gaan. Het Adventure Pack voegt een krachtige signaalversterkende GPS-antenne toe, een extra batterij en uitstekende topografische kaarten met Skyline augmented reality van ViewRanger. Je krijgt ook een kaartvoucher voor toegang tot verschillende vooraanstaande kaartoplossingen voor je gekozen locatie. Er wordt ook een behuizing bijgeleverd waarmee je de telefoon beschermt, met een karabijnhaak waarmee je hem aan je tas of jas bevestigt.

Besturingssysteem Land Rover Explore

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Land Rover Explore

Van de Land Rover Explore staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Land Rover Explore is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Land Rover Explore testoverzicht de test

Specificaties Land Rover Explore

Algemeen
ProductLand Rover Explore
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht232 gram
Afmetingen152,0 x 75,3 x 14,0 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek Helio X27
Kloksnelheid10 core (max 2,6 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (441 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C