Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,0" (196 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Huawei Y625 1 Foto Huawei Y625 2 Foto Huawei Y625 3 Foto Huawei Y625 4

Inleiding

De Huawei Y625 is een entry-level smartphone met een 5-inch IPS-display met een FWVGA-resolutie (854 x 480 pixels). Via een tekenbeweging is het mogelijk om het toestel te unlocken of applicaties op te starten. Door dubbel te tappen op het scherm waak je het toestel op uit de slaapstand en met een druk op de knop is het scherm te locken. Aan de voorzijde beschikt de Y625 over een 2-megapixel camera, aan de achterzijde vind je een 8-megapixel camera met LED-flitser. De 2.000 mAh batterij, in combinatie met de super power-saving-modus, zorgt voor een lange batterijduur en dankzij ondersteuning van het snelste 3G-netwerk zijn downloadsnelheden tot 42 Mbps mogelijk. De Y625 draait op Android 4.4 KitKat en maakt daarnaast gebruik van Huawei's Emotion UI 2.3 Lite-interface. De quad-core Snapdragon 200-processor met 1GB RAM zorgt voor vlotte prestaties bij alledaagse taken en het geheugen bedraagt 4GB. Tot slot kan je rekenen op ondersteuning van aGPS/GPS, WiFi en WiFi-hotspotfunctionaliteit.

Specificaties

De Huawei Y625 is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 quad-core processor, 1 GB RAM en 4 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). De capaciteit van de accu bedraagt 2.000 mAh. Met de Y625 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Y625 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de Y625 een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Huawei Y625 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, goud, rood, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Y625 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Y625

Van de Huawei Y625 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei Y625 beschikbaar.

Specificaties Huawei Y625

Algemeen
ProductHuawei Y625
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen142,0 x 72,6 x 9,6 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 200
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (196 ppi)
Resolutie854 x 480px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingmicroUSB