Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,9" (373 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Huawei Mate 9 1 Foto Huawei Mate 9 2 Foto Huawei Mate 9 3 Foto Huawei Mate 9 4 Foto Huawei Mate 9 5 Foto Huawei Mate 9 6 Foto Huawei Mate 9 7

Inleiding

De Huawei Mate 9 is begin november 2016 in Munchen geÔntroduceerd en volgt de Mate 8†op. De Mate 9 heeft een 5,9-inch IPS scherm met een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. Het toestel draait op een 2,4 GHz octa-core Kirin 960 CPU met 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Aan de achterzijde van Mate 9 vind je een 12-megapixel hoofdcamera. Selfies behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden, dankzij de 8-megapixel selfie-camera.

EMUI 5.0

Door EMUI 5.0 te implementeren, verbetert de Huawei Mate 9 het Android-besturingssysteem. EMUI 4.0 werd in het algemeen als rommelig en kinderachtig ervaren. Met EMUI 5.0 is Huawei's software een stuk volwassener. Dankzij EMUI 5.0 wordt de Mate 9 in de loop der tijd intelligenter en efficiŽnter door zich in te stellen op jouw gedragspatronen. Veelgebruikte apps krijgen prioriteit bij het gebruik van de beschikbare systeemcapaciteit. Op die manier maakt EMUI 5.0 dit toestel minder gevoelig voor achteruitgang in de prestaties dan andere smartphones en blijft de gebruikerservaring op peil. EMUI 5.0 maakt een gloednieuw, intuÔtief interfacedesign mogelijk. Meer dan de helft van de functies is nu binnen twee klikken te bereiken, terwijl meer dan 90 procent binnen drie klikken onder handbereik is.

Camera's Huawei Mate 9

Na het succes van de dubbele camera op de Huawei P9, heeft Huawei de Mate 9 voorzien van een tweede generatie camera met dubbele lens die samen met Leica is ontwikkeld. Huawei en Leica hebben de optische prestaties van de cameramodule verder verfijnd en verbeterd in de vorm van een 12 megapixel (f/2,2) RGB-sensor, een 20-megapixel (f/2,2) monochrome sensor en verbeterde beeldalgoritmen die samenwerken om fraaie foto's te produceren. De RGB-sensor vangt het beeld in levensechte kleuren met de iconische Leica-look, terwijl de monochrome sensor elk detail haarscherp registreert.

Besturingssysteem Huawei Mate 9

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies.†In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen.†In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten.†Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Mate 9

Van de Huawei Mate 9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Mate 9 is door ťťn bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei Mate 9 testoverzicht de test

Specificaties Huawei Mate 9

Algemeen
ProductHuawei Mate 9
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht190 gram
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 950
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,9" (373 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C