Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.6
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Tattoo 1 Foto HTC Tattoo 2 Foto HTC Tattoo 3 Foto HTC Tattoo 4 Foto HTC Tattoo 5

Inleiding

De HTC Tattoo - eerder bekend als de HTC Click - is een compacte budget Android-telefoon die bedoeld is voor het grote publiek en niet alleen voor zakelijke gebruikers. Ondanks het kleine formaat en de relatief aantrekkelijke prijs beschikt de Tattoo wel over een 3,2 megapixel camera, WiFi, GPS, mediaspeler, digitaal kompas, accelerometer en Bluetooth 2.0. Leuk is ook de mogelijkheid om de cover naar je eigen voorkeuren te personaliseren - net als een tatoeage, vandaar de naam "Tattoo". Met de HTC Wildfire heeft HTC nog een toegankelijke Android-telefoon voor jongeren op de markt, hoewel dit toestel wel wat geavanceerder (en dus duurder) is dan de Tattoo.

Apparaat & afmetingen

De HTC Tattoo is een budget Android-telefoon met een gewicht van 113 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,60 x 5,50 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 450 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De HTC Tattoo is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Tattoo ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Tattoo kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Tattoo kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Tattoo heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Tattoo heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC Tattoo kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HTC Tattoo heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Tattoo is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Tattoo draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen HTC Tattoo

Van de HTC Tattoo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Tattoo is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het HTC Tattoo testoverzicht de testen

Specificaties HTC Tattoo

Algemeen
ProductHTC Tattoo
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht113 gram
Afmetingen106,0 x 55,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.6
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB