Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto HTC Smart 1 Foto HTC Smart 2 Foto HTC Smart 3

Inleiding

De HTC Smart is volgens HTC "een entry-level smartphone voor de massa". Echter, het gaat bij de Smart te ver om nog over een echte "smartphone" te spreken, want een typisch smartphone-besturingssysteem als Android of Windows Mobile (zoals gewend van HTC) ontbreekt. In plaats daarvan draait de HTC Smart op het vrij onbekende Brew Mobile-platform. De Smart beschikt wel over een 2,8 inch touchscreen, de HTC Sense/TouchFLO User Interface (bekend van onder meer de HTC Hero en de HTC HD2) en de speciale HTC Friendstream-applicatie die een social networking integratie voor onder meer Facebook en Twitter biedt. Tevens standaard is een 3,5 mm poort waarop je alle standaard headsets kan aansluiten, UMTS/HSDPA-ondersteuning voor snel mobiel internet, een mediaspeler, een 3 megapixel camera met flits, Bluetooth en een microSD-kaartslot om het geheugen mee uit te breiden. De HTC Smart, die je ook wel HTC's "Twitter-telefoon" zou kunnen noemen, is beschikbaar in een opvallend fuchsia roze-uitvoering of in een minder opvallend 'smokey grey'.

Apparaat & afmetingen

De HTC Smart is een entry-level smartphone met een gewicht van 108 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,40 x 5,50 x 12,80 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 450 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 450 uur. De HTC Smart is verkrijgbaar in de kleuren roze en grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Smart ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Smart kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Smart kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Smart heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Smart heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de HTC Smart kan je zowel audio (MP3, AAC, WMA, WAV, AMR, MID, M4A en QCP) als video (MP4, .3GP, 3G2 en M4V) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Smart is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De HTC Smart heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Smart is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels.

Prijzen en beoordelingen HTC Smart

Van de HTC Smart staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Smart is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het HTC Smart testoverzicht de testen

Specificaties HTC Smart

Algemeen
ProductHTC Smart
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht108 gram
Afmetingen104,0 x 55,0 x 128,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB