Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
Scherm4,3" (217 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC HD7 1 Foto HTC HD7 2

Inleiding

De HTC HD7 is in oktober 2010 aangekondigd in de Verenigde Staten. Deze Windows Phone 7-smartphone is niet officieel in Nederland geintroduceerd. Niettemin zijn er wel import-modellen van de HD7 in Nederland te koop.

Update: de HTC 7 Trophy is uiteindelijk de eerste HTC Windows Phone 7-telefoon in Nederland geworden.

Apparaat & afmetingen

De HTC HD7 is een Windows Phone 7-smartphone met een gewicht van 162 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,2 x 6,8 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 320 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 320 uur. De HTC HD7 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC HD7 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de HD7 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC HD7 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC HD7 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De HD7 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC HD7 bedien je middels een touchscreen. De HTC HD7 heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC HD7 is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC HD7 draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail. Angry Birds vind je in de Windows Phone Marketplace. Let op: deze versie van Windows Phone 7 ondersteunt geen WhatsApp; daartoe is een update naar 7.5 benodigd.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC HD7

Van de HTC HD7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC HD7 is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het HTC HD7 testoverzicht de testen

Specificaties HTC HD7

Algemeen
ProductHTC HD7
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht162 gram
Afmetingen122,0 x 68,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm4,3" (217 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB