Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Desire C 1 Foto HTC Desire C 2 Foto HTC Desire C 3 Foto HTC Desire C 4 Foto HTC Desire C 5 Foto HTC Desire C 6 Foto HTC Desire C 7 Foto HTC Desire C 8

Inleiding

De HTC Desire C is een instapmodel-smartphone met een premium design, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een 3,5-inch touchscreen en de Beats Audio-technologie voor een heldere audio-ervaring. De Desire C maakt gebruik van de HTC Sense-interface en duizenden apps voor Android vind je in Google Play/Android Market. Met de 5-megapixel camera zijn redelijke foto's te maken; video's kan je opnemen met de VGA-camcorder. De connectiviteit is prima in orde met 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth 4.0.†Dankzij de speaker aan de voorkant, die bestaat uit kleine gaatjes in de behuizing die zijn gecreŽerd door een laser, levert het toestel een zeer helder inkomend geluid.†En als je een Beats-headset (deze wordt niet meegeleverd!) hebt, profiteer je met de HTC Desire C verder van de specifieke audioprofielen die hiervoor beschikbaar zijn. Dit betekent dat de muziek die je beluistert via jouw Beats-headset, standaard is afgestemd op jouw persoonlijke audioprofiel. De HTC Desire C is verder voorzien van een 600MHz Snapdragon S1-processor, 512MB RAM en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Ook krijg je twee jaar lang gratis 25GB Dropbox opslaggeheugen. De Desire C is leverbaar in het zwart, rood of wit.

Apparaat & afmetingen

De HTC Desire C is een instap Android 4.0-smartphone met een gewicht van 98 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,7 x 6,1 x 1,2 centimeter. De HTC Desire C is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Desire C ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Desire C kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Desire C kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Desire C heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Desire C heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Desire C bedien je middels een touchscreen. De HTC Desire C heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC Desire C is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Desire C draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Desire C

Van de HTC Desire C staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Desire C is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,6. Lees in het HTC Desire C testoverzicht de testen

Specificaties HTC Desire C

Algemeen
ProductHTC Desire C
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht98 gram
Afmetingen107,0 x 61,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.230 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB