Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
Scherm3,6" (259 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC 7 Pro 1 Foto HTC 7 Pro 2

Inleiding

De HTC 7 Pro is een slider-smartphone met een 3,6-inch capacitive touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, vergelijkbaar met de HTC Desire Z. In tegenstelling tot de Desire Z draait de HTC 7 Pro echter niet op Android, maar op Microsofts Windows Phone 7-besturingssysteem. De eerste HTC smartphone met Windows Phone 7 in Nederland is overigens de HTC 7 Trophy. Windows Phone 7 biedt een intuitieve interface met directe toegang tot sociale netwerken, Office en de Zune-mediaspeler. Tevens biedt HTC een eigen 'HTC Hub' met applicaties voor het weer en beurskoersen. De HTC 7 Pro ondersteunt 3G/HSDPA en WiFi zodat je altijd verbonden bent. Verder kan je rekenen op een krachtige 1GHz-processor, 8GB of 16GB geheugen en een 5-megapixel camera met HD-videorecorder.

Apparaat & afmetingen

De HTC 7 Pro is een Windows Phone 7-smartphone met een gewicht van 184 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,80 x 5,90 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 420 uur.

Bel- & datafuncties

De HTC 7 Pro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de 7 Pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC 7 Pro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC 7 Pro heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De 7 Pro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC 7 Pro heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC 7 Pro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De HTC 7 Pro draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail. Angry Birds vind je in de Windows Phone Marketplace. Let op: deze versie van Windows Phone 7 ondersteunt geen WhatsApp; daartoe is een update naar 7.5 benodigd.

Prijzen en beoordelingen HTC 7 Pro

Van de HTC 7 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC 7 Pro is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het HTC 7 Pro testoverzicht de testen

Specificaties HTC 7 Pro

Algemeen
ProductHTC 7 Pro
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht184 gram
Afmetingen118,0 x 59,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm3,6" (259 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB