Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,5"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto Garmin nuvifone 1 Foto Garmin nuvifone 2 Foto Garmin nuvifone 3 Foto Garmin nuvifone 4 Foto Garmin nuvifone 5

Inleiding

De Garmin-Asus nuvifone G60 is een gps-smartphone met uiteraard navigatie, maar de nuvifone is ook erg geschikt om mee te internetten aangezien hij standaard beschikt over Bluetooth en HSDPA-mogelijkheden. Ook zit er e-mail, instant messaging en een internetbrowser op en kan je gebruik maken van de 'Google Local Search'. De navigator en het internet zijn makkelijk te bedienen dankzij het fraaie 3,5 inch touchscreen. Verder beschikt de nuvifone over een ingebouwde camera en MP3- en MPEG4/AAC-speler. De Garmin-Asus nüvifone-serie biedt dezelfde navigatie­mogelijkheden als de high-end draagbare Garmin navigatietoestellen (PND). De toestellen beschikken over gedetailleerde wegenkaarten en bijna 2 miljoen nuttige punten (POI's). Daarnaast kan je met de Garmin-Asus nüvifone G60 via een snelle online verbinding aanvullende POI's op het Internet vinden. Door deze online functionaliteit van de nüvifone kan je altijd beschikken over up-to-date informatie over lokale bedrijven en bezienswaardigheden. De nüvifone G60 is het eerste resultaat van de strategische alliantie tussen Garmin en Asus, die februari 2009 werd bekend gemaakt. Vlak na de G60 werd ook de Garmin nuvifone M20 geintroduceerd, een gps-smartphone met Windows Mobile 6.1.

Apparaat & afmetingen

De Garmin nuvifone is een gsm-smartphone met GPS met een gewicht van 137 gram. De afmetingen van de navigator zijn 11,20 x 5,80 x 1,50 centimeter. De Garmin nuvifone is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De Garmin nuvifone is voorzien van een 3.50\" touchscreen (480 x 320 pixels). Dankzij de geïntegreerde bluetooth module kan je de nuvifone ook gebruiken als handsfreeset. Op multimediagebied biedt de Garmin nuvifone tenslotte een foto-viewer, een mp3-speler en een video-speler.

Software

De nuvifone wordt geleverd met kaarten van Europa, VS en Canada. Navteq levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen Garmin nuvifone

Van de Garmin nuvifone staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Garmin nuvifone is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,5. Lees in het Garmin nuvifone testoverzicht de testen

Specificaties Garmin nuvifone

Algemeen
ProductGarmin-Asus nuvifone G60
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht137 gram
Afmetingen112,0 x 58,0 x 15,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm3,5"
Resolutie480 x 320px
Software
KaartenEuropa, VS en Canada
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingUSB