Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm2,5"
OSToesteleigen
Opslag2 GB
WiFi
Foto Creative Zen 1 Foto Creative Zen 2 Foto Creative Zen 3 Foto Creative Zen 4 Foto Creative Zen 5 Foto Creative Zen 6 Foto Creative Zen 7 Foto Creative Zen 8 Foto Creative Zen 9 Foto Creative Zen 10

Inleiding

De Creative Zen is in augustus 2007 ge´ntroduceerd en is een zeer complete mediaspeler met het formaat van een bankpasje. Met de introductie van de Creative Zen stapt Creative voorgoed af van de harddisk-gebaseerde spelers. De Zen is namelijk uitgerust met flash-geheugen. De Zen is beschikbaar in 4, 8 en 16GB versies. Bovendien bevat de speler een SD geheugenkaartslot zodat je een virtueel oneindige opslagmogelijkheid hebt en je gemakkelijk nieuwe muziek, video's of foto's op je speler kan zetten. Nieuw is de ondersteuning van het AAC formaat. Daardoor is het mogelijk om ook je iTunes tracks af te spelen op de Zen. Verder ondersteunt de Creative Zen een breed scala aan bestandsformaten, zoals DiVX, Xvid, MPEG, WMA, WMV, MP3 en Audible. De Creative Zen het derde nieuwe Creative product sinds mei 2007. Eerder introduceerde Creative al de Zen Stone en de Zen Stone Plus.

Apparaat & afmetingen

De Creative Zen is een creditcard size mediaspeler met een gewicht van 65 gram. De afmetingen van de speler zijn 5,50 x 8,30 x 1,20 centimeter. De speeltijd van de Li-Ion accu bedraagt (onder ideale omstandigheden) 25 uur achtereenvolgens. De Creative Zen is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, roze, groen, zwart, wit en beige.

Geheugen en connectivity

De Creative Zen is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB en 32 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern SD geheugen beschikbaar. De Creative Zen sluit je via USB 2.0 aan op je computer.

Multimedia

Met de Creative Zen kan je zowel audio (MP3, WMA, AAC, WAV en Audible) als video (MPEG, WMV, DiVX en XviD) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG, BMP, GIF, PNG en TIFF foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 2,5\" scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. Deze Creative is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Prijzen en beoordelingen Creative Zen

Van de Creative Zen staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Creative Zen is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Creative Zen testoverzicht de testen

Specificaties Creative Zen

Algemeen
ProductCreative Zen
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht65 gram
Afmetingen55,0 x 83,0 x 12,0 mm
Scherm
Scherm2,5"
Resolutie320 x 240px
Geheugen
OSToesteleigen
Opslag4 GB + microSD
Uitbreidbaar
AudioformatenMP3, WMA, AAC, WAV, Audible
VideoformatenMPEG, WMV, DiVX, XviD
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingUSB 2.0