Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm2,5"
OSToesteleigen
Opslag8 GB
WiFi
Foto Creative Zen X-Fi 1 Foto Creative Zen X-Fi 2 Foto Creative Zen X-Fi 3 Foto Creative Zen X-Fi 4 Foto Creative Zen X-Fi 5 Foto Creative Zen X-Fi 6 Foto Creative Zen X-Fi 7 Foto Creative Zen X-Fi 8 Foto Creative Zen X-Fi 9 Foto Creative Zen X-Fi 10 Foto Creative Zen X-Fi 11

Inleiding

De Creative Zen X-Fi werd begin juli 2008 officieel in Singapore gepresenteerd, waarna Nederland spoedig volgde. De Creative Zen X-Fi is Creative's eerste mediaspeler met ondersteuning van WiFi, zodat je ook draadloos muziek kan delen met andere spelers en met je PC. De X-Fi is vernoemd naar Creative's audiotechnologie, die zij nu ook toepassen in geluidskaarten voor computers; deze dragen ook de naam X-Fi. De Creative Zen X-Fi is een mp3-speler met prettige vormen en een groot een helder 2.5" inch scherm. De speler beschikt ook over een SD/SDHC-uitbreidingsmogelijkheid, FM-radio en voice-recorder en is beschikbaar in edities van 8 GB, 16 GB en 32 GB (de 8 GB uitvoering beschikt niet over WiFi). De Creative Zen X-Fi is de eerste muziekspeler in de populaire Creative Zen-serie die WiFi ondersteunt. Deze mediaspeler heeft een opvolger in de vorm van de Creative Zen X-Fi2.

Apparaat & afmetingen

De Creative Zen X-Fi is een mediaspeler met WiFi met een gewicht van 69 gram. De afmetingen van de speler zijn 8,30 x 5,50 x 1,30 centimeter. De Creative Zen X-Fi is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Geheugen en connectivity

De Creative Zen X-Fi is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB, 16 GB en 32 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. De Zen X-Fi ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen.

Multimedia

Met de Creative Zen X-Fi kan je zowel audio (MP3, WMA, AAC, WAV en Audible) als video (DivX, MPEG, WMV en XviD) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG, BMP, GIF, TIFF en PNG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 2,5\" scherm. Deze Creative is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Prijzen en beoordelingen Creative Zen X-Fi

Van de Creative Zen X-Fi staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Creative Zen X-Fi is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het Creative Zen X-Fi testoverzicht de testen

Specificaties Creative Zen X-Fi

Algemeen
ProductCreative Zen X-Fi
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht69 gram
Afmetingen83,0 x 55,0 x 13,0 mm
Scherm
Scherm2,5"
ResolutieOnbekend
Geheugen
OSToesteleigen
Opslag16 GB + microSD
Uitbreidbaar
AudioformatenMP3, WMA, AAC, WAV, Audible
VideoformatenDivX, MPEG, WMV, XviD
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingUSB