Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie18,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon EOS M 1 Foto Canon EOS M 2 Foto Canon EOS M 3 Foto Canon EOS M 4 Foto Canon EOS M 5 Foto Canon EOS M 6 Foto Canon EOS M 7

Inleiding

De Canon EOS M is de eerste systeemcamera van Canon. De EOS M heeft een nieuwe EF-M mount (opzetstuk voor lenzen), waarvoor onder meer een nieuwe EF-M 22mm f/2 STM-kitlens beschikbaar is. Lenzen uit Canons EF- en EF-S-series (voor spiegelreflexcamera's) kan je op de EOS M alleen gebruiken met de (los aan te schaffen) Mount Adapter EF-EOS M. De EOS M is voorzien van een 18-megapixel APS-C CMOS-sensor, mini-HDMI-out, een 3-inch touchscreen, een 1080p Full HD-videorecorder en een RAW-opnamemodus. Ruisreductie is mogelijk bij snelle opnames met de 'Multi-shot Noise Reduction', waarmee je ook hij hoge ISO-waardes gedetailleerde afbeeldingen maakt. Canons DIGIC 5-processor zorgt voor heldere en natuurlijke kleuren en een snelle sluiterijd. Het ISO-bereik van 100-12.800 (uitbreidbaar tot 25.600) zorgt ervoor dat je ook met slecht licht fraaie opnames maakt. Dankzij de 'Hybrid AF System'-functionaliteit ten slotte kan je rekenen op een snelle en accurate autofocus. De Canon EOS M komt in het wit of zwart en wordt standaard geleverd met de nieuwe Speedlite 90EX-flitser. Dit model is opgevolgd door de Canon EOS M3.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De EOS M is uitgerust met een 18,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Canon EOS M

Van de Canon EOS M staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon EOS M is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Canon EOS M testoverzicht de testen

Specificaties Canon EOS M

Algemeen
ProductCanon EOS M
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht298 gram
Afmetingen109,0 x 66,0 x 32,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie18,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0