Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry OS 5
Opslag MB
Scherm3,3" (185 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto BlackBerry Storm2 1 Foto BlackBerry Storm2 2 Foto BlackBerry Storm2 3 Foto BlackBerry Storm2 4

Inleiding

De BlackBerry Storm2 (modelnummer 9520, soms ook wel 9550) is de opvolger van de originele BlackBerry Storm. De Storm-modellen van BlackBerry zijn de enige BlackBerry's die beschikken over een touchscreen in plaats van het gebruikelijke qwerty-toetsenbord. De belangrijkste verschillen ten opzichte van de originele Storm is dat de Storm2 beschikt over een verbeterd touchscreen en user interface en dat nu ook WiFi ondersteund wordt. Tevens is de accuduur verbeterd. Verder zijn er niet heel veel veranderingen. Je kan nog altijd rekenen op een 3,2 megapixel camera, 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel mobiel internet, aGPS/BlackBerry Maps om mee te navigeren, microSD-slot, een mediaspeler en een document editor voor Word, Excel, PowerPoint en PDF-bestanden. Bijna tegelijkertijd met de Storm2 kondigde RIM de BlackBerry Bold 9700 aan, de opvolger van de Bold 9000. In augustus 2010 introduceerde RIM de BlackBerry Torch 9800, de eerste met BlackBerry met naast een touchscreen ook een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Fabrikant RIM leek de Storm-serie in augustus 2011 definitief af te schrijven met de introductie van de BlackBerry Torch 9860, een full-touch model in de Torch-serie.

Apparaat & afmetingen

De BlackBerry Storm2 is een touchscreen-BLackBerry met een gewicht van 160 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,30 x 6,20 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 180 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 280 uur. De BlackBerry Storm2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De BlackBerry Storm2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Storm2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de BlackBerry Storm2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De BlackBerry Storm2 heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Storm2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de BlackBerry Storm2 kan je zowel audio (MP3, WMA en AAC+) als video (MP4, .3GP, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De BlackBerry Storm2 heeft een ingebouwde camera met een 3.15 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De BlackBerry Storm2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 360 pixels. De BlackBerry Storm2 draait op BlackBerry OS 5. BlackBerry OS is is het besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones van de Canadese BlackBerry-fabrikant RIM. Belangrijke onderdelen van BlackBerry OS 5 zijn de uitgebreide (met encryptie beveiligde) e-mailfunctionaliteiten via de BlackBerry Enterprise Server (BES) (met Microsoft Exchange-ondersteuning) en BlackBerry Messenger (om mee te pingen). Voor het gebruik van alle BES-diensten kunnen extra kosten worden gevraagd. In de BlackBerry App World vind je populaire apps als WhatsApp en Angry Birds.

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Storm2

Van de BlackBerry Storm2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry Storm2 is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het BlackBerry Storm2 testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry Storm2

Algemeen
ProductBlackBerry Storm2
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen113,0 x 62,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSBlackBerry OS 5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm3,3" (185 ppi)
Resolutie480 x 360px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB