Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm9,7" (132 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Archos ChefPad 1 Foto Archos ChefPad 2 Foto Archos ChefPad 3 Foto Archos ChefPad 4 Foto Archos ChefPad 5

Inleiding

De Archos ChefPad is een 9,7-inch Android 4.1-tablet die speciaal bedoeld is voor mensen die van koken houden en graag in de keuken staan. Deze 'keukentablet' is namelijk uitgerust met zogenaamde 'Chef Apps', waarin je veel verschillende recepten en diner-ideeen vindt. Daarnaast wordt de ChefPad geleverd met een silicone beschermhoes, zodat de tablet in de keuken beschermd is tegen spatten van water of eten tijdens het koken. De beschermhoes geeft je ook de mogelijkheid de tablet in verschillende posities rechtop te zetten, zodat je tijdens het koken altijd goed zicht hebt op het scherm. De Archos ChefPad is verder voorzien van een 1,6GHz dual-core processor, 2-megapixel camera's aan de voor- en achterzijde, WiFi, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een Full HD-videospeler, HDMI-out en OfficeSuite Viewer 6 (voor het bekijken van PDF- en Office-documenten). De ChefPad ondersteunt de Google Play Store.

Apparaat & afmetingen

De Archos ChefPad is een Android-keukentablet met een gewicht van 700 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,3 x 19,0 x 1,1 centimeter. De Archos ChefPad is verkrijgbaar in de kleuren wit en roze.

Hardware

De Archos ChefPad draait op een 1.6 GHz ARM Cortex A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 9,7\"-TFT-scherm is 1024 x 768 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de ChefPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de ChefPad in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos ChefPad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos ChefPad draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos ChefPad

Van de Archos ChefPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos ChefPad beschikbaar.

Specificaties Archos ChefPad

Algemeen
ProductArchos ChefPad
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht700 gram
Afmetingen243,0 x 190,0 x 11,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,6 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm9,7" (132 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee