Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 7 Starter
Opslag MB
Scherm8,9" (133 ppi)
CameraNee
Foto Archos 9 PC Tablet 1 Foto Archos 9 PC Tablet 2 Foto Archos 9 PC Tablet 3 Foto Archos 9 PC Tablet 4 Foto Archos 9 PC Tablet 5

Inleiding

De Archos 9 PC Tablet is een tablet met de mogelijkheden van een netbook. De Archos 9 draait op Windows 7 Starter en is voorzien van een Intel Atom Z515-processor en 1GB RAM voor degelijke prestaties. Dankzij de ondersteuning van WiFi en Bluetooth biedt de Archos optimale connectiviteit en daarnaast zijn met de meegeleverde tekstverwerkingssoftware al je zaken te regelen. De Archos 9 heeft een 9-inch touchscreen en en op het brede virtuele toetsenbord is redelijk goed te typen. Deze tablet ondersteunt full-HD en heeft 1 USB-poort om randapparatuur op aan te sluiten. Video's zijn prettig te bekijken in twee verschillende kickstands. Verder is de Archos 9 voorzien van een ingebouwde 1,3 megapixel camera en microfoon om mee te videochatten. De Archos 9 heeft een harddisk van 60GB.

Apparaat & afmetingen

De Archos 9 PC Tablet is een multimedia-tablet met een gewicht van 800 gram. De afmetingen van het tablet zijn 25,60 x 13,40 x 1,70 centimeter.

Hardware

De Archos 9 PC Tablet draait op een 1 GHz Intel Atom Z515 processor en heeft een intern geheugen van 60 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 8,9\" scherm is 600 x 1024 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de 9 PC Tablet ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de 9 PC Tablet in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Archos 9 PC Tablet kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos 9 PC Tablet draait op Windows 7 Starter. Windows 7 Starter is een uitgeklede editie van Windows 7. Deze editie is speciaal ontworpen voor minder krachtige systemen zoals netbooks. In deze edities ontbreken veel bekende mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk een eigen wallpaper in te stellen en veel standaard Microsoft-software wordt niet meegeleverd. Tevens ontbreekt een speciale Windows XP-modus. De meeste Windows 7 Starter-modellen worden geleverd met Office 2010 Starter (dat uitgeklede versies van Word en Excel bevat). Windows 7 Starter vind je alleen voorgeinstalleerd op netbooks en is niet los leverbaar.

Prijzen en beoordelingen Archos 9 PC Tablet

Van de Archos 9 PC Tablet staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos 9 PC Tablet is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 3,0. Lees in het Archos 9 PC Tablet testoverzicht de test

Specificaties Archos 9 PC Tablet

Algemeen
ProductArchos 9 PC Tablet
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht800 gram
Afmetingen256,0 x 134,0 x 17,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 7 Starter
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag60 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,9" (133 ppi)
Resolutie600 x 1.024px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee