Interessant:

Bescherm je data met een beveiligde harde schijf

achtergrond 28 december 2021 om 13:53

Nu bijna al je gegevens digitaal zijn is het erg verstandig om je data regelmatig te backuppen. Uiteraard kan dat in de cloud, maar een aparte harde schijf biedt ook voordelen. In dit artikel bekijken we de beveiligde harde schijven van iStorage.

iStorage is een fabrikant van beveiligde harde schijven en is in 2009 opgericht. In de Benelux wordt deze beveiligde harde schijf verkocht door E-quipment. Het idee van de beveiligde schijven of USB-sticks van iStorage is eenvoudig. De data is versleuteld totdat je de data ontgrendelt via een pincode op het apparaat of via ontgrendeling met je smartphone.

Voordeel beveiligde datadrager

Je kan de beveiligde datadrager gebruiken voor je gevoelige informatie, maar uiteraard kan je hem ook inzetten als beveiligde offline backup. Het voordeel van een offline backup is dat toegang zeer beperkt is. Russische hackers kunnen wel je cloud benaderen, maar niet de beveiligde harde schijf in je la. Hiermee sluit je het risico van een cyber-aanval zo goed als uit. Omdat de datadrager voorzien is van een 'slot' is de data op je schijf goed beschermd. Ook als je veel reist is een beveiligde datadrager een goede manier om je data te beschermen. Door je gevoelige data op een beschermde datadrager op te slaan, kan niemand bij jouw gegevens bij verlies of diefstal van deze gegevens.

diskAshur PRO2

De diskAshur PRO2 is het topmodel van iStorage. Het is een eenvoudig te gebruiken, bijzonder veilige, hardware versleutelde portable harde schijf met een capaciteit van 500 GB tot 5 TB en als SSD van 128GB tot 16TB. Zodra je de diskAshur PRO2 aansluit op een computer dien je een pincode in te voeren om de gegevens op de schijf te decoderen en toegankelijk te maken. Als je de harde schijf ontkoppelt van de computer wordt de volledige inhoud van de schijf gecodeerd (volledige schijfversleuteling) met behulp van militair niveau AES 256-bits hardware versleuteling. Een eventueel kwaadwillende heeft zonder de goede pincode geen toegang tot de gegevens, enkel tot de gecodeerde data. Als er 15 keer achter elkaar een foute pincode ingevoerd wordt, wordt de schijf gereset. De draagbare harde schijf werkt op alle platforms met een USB-poort. Verder is de diskAshur PRO2 water- en stof bestendig (IP 56 gecertificeerd) en wordt geleverd met een beschermende hardshell etui.

Standaard extra beveiligd

De diskAshur PRO2 heeft een afzonderlijke hardware beveiligde microprocessor. Deze microprocessor maakt gebruik van ingebouwde fysieke beschermingsmechanismen ontworpen om te verdedigen tegen externe sabotage, omleiding aanvallen en storing injecties. Verder gaat de harddisk vanzelf op slot zodra deze van de computer wordt afgekoppeld, of wanneer de stroom uitvalt. Je kan er ook voor kiezen om de data na een vooraf gekozen tijd te vergrendelen (auto lock). Je kan tot slot een speciale pincode instellen waarmee je alle gegevens op de harddisk kan verwijderen. Zo kan je deze pincode bijvoorbeeld invoeren op het moment dat je bijvoorbeeld bedreigd wordt (self destruct).

portablegear.nl