Interessant:

Top 5 smartphones voor zomervakantie 2015

achtergrond 17 augustus 2015 om 09:52

Wellicht ben je voor deze zomervakantie alweer toe aan een nieuwe smartphone. PortableGear zet vijf modellen voor je op rij waarmee je deze zomer probleemloos door kan komen.

1. Sony Xperia M4 Aqua

De Sony Xperia M4 Aqua - met een adviesprijs van 299 euro - is een waterbestendige mid-range smartphone, geschikt voor bij het zwemband, met een 5-inch HD-display en het Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem. Dit model heeft een 13-megapixel camera en de Superieur Auto Modus detecteert automatisch tot 52 verschillende scenario's voor levendige kleuren, hoe de lichtomstandigheden ook zijn. Net als de camera aan de achterzijde bevat de 5-megapixel selfie-camera een groothoeklens met een gezichtsveld van 88 graden zodat niemand buiten het beeld valt. Daarnaast zorgt Portrait Retouch (selfie-bewerkingsfunctie) voor een leuke finishing touch. Bijzonder tot slot is de 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor met geintegreerde 4G/LTE-connectiviteit, die zorgt voor snelle multitasking, vlotte prestaties en snel mobiel internet.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

2. Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S6 ligt al enige tijd in de winkels, maar de Samsung Galaxy S5 is deze zomervakantie eigenlijk een interessanter model. Dankzij de komst van de Galaxy S6 is de prijs van dit model nu aanzienlijk lager geworden (nu rond de 450 euro, met aanvankelijk een adviesprijs van 699 euro), maar vooral welkom voor op vakantie is dat de Galaxy S5 waterbestendig is - wat bij de Galaxy S6 niet meer het geval is. De Galaxy S5 beschikt verder over een 5,1-inch Full HD-display van het krasbestendige Gorilla Glass 3, een 16-megapixel camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera, een quad-core processor en 4G/LTE-support. Het toestel maakt gebruik van de TouchWiz-interface en draaide in eerste instantie op Android 4.4 KitKat, maar een Android 5.0-update is inmiddels beschikbaar. Tot slot biedt de Galaxy S5 een vingerafdrukscanner, waarmee je de telefoon kan beveiligen.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

3. Microsoft Lumia 535

De Microsoft Lumia 535 was de eerste Lumia-telefoon onder de Microsoft-vlag en zonder de Nokia-merknaam. Het is een budgetvriendelijke smartphone (voor een adviesprijs van 119 euro) met een 5-inch qHD (540 x 960 pixels) display van het krasbestendige Gorilla Glass 3, waarvoor de IPS-schermtechnologie (die zorgt voor goede kijkhoeken) is toegepast. Het toestel draait op Windows Phone 8.1 en biedt een 5-megapixel groothoek-frontcamera en een  5-megapixel camera met LED-flitser aan de achterzijde. Het 8GB geheugen is uitbreidbaar via microSD (tot maximaal 128GB) en daarnaast krijg je gratis de beschikking over 15GB online opslagruimte via Microsofts OneDrive cloudservice. Aan de binnenzijde is Microsofts eerste smartphone uitgerust met een 1,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200-processor met 1GB RAM. Qua connectiviteit ondersteunt de Lumia 535 HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS: support voor NFC en 4G ontbreekt. Gratis (offline) navigatie is mogelijk dankzij de HERE Drive+ en HERE Maps-applicaties.

Microsoft Lumia 535
Microsoft Lumia 535

4. Samsung Galaxy Xcover 3

De Samsung Galaxy Xcover 3 (met een adviesprijs van 239 euro) is een robuuste 4,5-inch outdoor-telefoon met een IP67-certificaat (dat betekent dat het toestel stofbestendig is en 30 minuten in 1 meter diep water overleeft) en een MIL STD 810G-certificaat (dat betekent dat het toestel vallen tot 1,2 meter overleeft). Het toestel is 9,95 millimeter dik en is uitgerust met een 1,2GHz quad-core processor (met 1,5GB RAM) en Android 4.4 KitKat (een Android 5.0-update volgt). De Xcover 3 is te gebruiken in extreme temperaturen en is voorzien van een ingebouwde zaklamp. Aan de voorzijde bevindt zich een 2-megapixel camera, aan de achterzijde een 5-megapixel camera (met onderwatermodus). Het toestel komt verder met 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 4G/LTE-support, GPS, NFC en de KNOX-beveilingssoftware. Tevens zijn een kompas en hoogtemeter geintegreerd.

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

5. Acer Liquid M220

De Acer Liquid M220 is een toestel waarmee je altijd connected blijft en die je dankzij de lage prijs (een adviesprijs van 79 euro) probleemloos als tweede toestel mee op vakantie kan nemen. Deze telefoon is voorzien van 4-inch display en het Windows Phone 8.1-besturingssysteem (een update naar Windows 10 staat in de planning). Videochatten en selfies maken is mogelijk met de 2-megapixel frontcamera/webcam. Aan de achterzijde vind je een 5-megapixel camera met flitser. Dankzij het Windows Phone-besturingssysteem heb je toegang tot Microsoft Office (Excel, PowerPoint, Word en OneNote) en tot Microsofts OneDrive-cloudservice (met 15GB gratis opslag). Ook zorgt Microsofts besturingssysteem ervoor dat de Liquid M220 een vlekkeloze integratie biedt met sociale netwerken.

Acer Liquid M220
Acer Liquid M220

portablegear.nl