Interessant:

Een overzicht van gratis SMS-diensten

achtergrond 25 maart 2008 om 08:00

Op internet zijn er veel verschillende aanbieders van gratis sms-diensten te vinden. PortableGear bespreekt de interessantste aanbieders.

Introductie

Op internet zijn er veel verschillende aanbieders van gratis SMS-diensten te vinden. Meestal worden dergelijke diensten mogelijk gemaakt door adverteerders, wat wil zeggen dat er reclame aan je SMS'jes wordt toegevoegd of dat jij (ongevraagd) reclame ontvangt. Denk er daarom altijd goed over na, voordat je zo maar ergens je gegevens opgeeft: het is mogelijk dat je mail- en SMS-box snel vol komen te zitten met veel reclame. Als je dit echter op vindt wegen tegen de kosten, kun je gebruik van dergelijke gratis SMS-diensten sites eens overwegen. Een tip is wel om altijd eerst een te kijken naar eventuele voordelige SMS-bundels die je eigen provider aanbiedt: misschien kan je hier wel net zo goedkoop veel SMS'jes mee verzenden, maar dan zonder reclame.

Echt Gratis SMS.nl

Op Echt Gratis SMS.nl kun je iedere dag gratis 5 smsjes kunt versturen. Iedere dag opnieuw krijg je van de adverteerders van Echt Gratis SMS gratis minimaal 5 SMS'jes. Op sommige dagen kun je ook meer SMS'jes kunt versturen; dit is afhankelijk van het aantal adverteerders. De SMS'jes die je kunt versturen op Echt Gratis SMS.nl mogen 130 tekens groot zijn, de overige 30 tekens worden gebruikt voor reclame uitingen. De reclame-uitingen zijn kind vriendelijk en bevatten dus geen advertenties naar 18 plus gerelateerde onderwerpen. Houd er dus rekening anderen wel altijd tegen reclame moeten aankijken als ze jouw SMS'jes ontvangen.

SMS 2 You

Bij SMS 2 You kun je vijf gratis SMS'jes per dag versturen. Voor 5 euro stuur kun je er ook per maand 20 SMS'jes per dag versturen. Deze gratis SMS-dienst is mogelijk omdat SMS 2 You bij alle SMS'jes slogans of banners van adverteerders plaatst. Houd er ook hier rekening mee dat anderen wel altijd tegen reclame moeten aankijken als ze jouw SMS'jes ontvangen.

Gratissms.nl

Ook Gratis SMSis een dienst waar je je kan aanmelden voor gratis sms'en. Daarnaast kan je op Gratis SMS meedoen aan online onderzoeken en hebben ze soms bepaalde aanbiedingen. Leden worden beloond voor het lezen van e-mails en het aanmelden van vrienden bij hun programma (referrals). De beloning per e-mailbericht ligt tussen 0,01 euro en 0,10 euro. Gratis SMS is verplicht alle leden smsberichten uit te betalen zodra de uitbetalingslimiet van 10 euro is bereikt, tenzij er er op frauduleuze wijze gewerkt is. Denk er wel aan dat iedereen erop zit te wachten om bij een dergelijke dienst zijn gegevens bekend te maken; overleg daarom altijd eerst met degene die je wilt aanmelden.

Gratis SMS-reisadvies

Via 0900-9292 kan elke mobiele beller gratis gebruikmaken van een openbaar vervoer reisadvies van deur tot deur per SMS. Dat elektronische reisadvies op het mobieltje van de klant wordt daarnaast kosteloos 'bewaakt'. Hoe werkt dit? De klant belt met z'n mobiele telefoon 0900-9292 (wel tegen een betaald tarief), krijgt een reisadvies, de reisadviseur ziet dat hij mobiel belt en vraagt of hij het gedetailleerde advies ook per SMS wil ontvangen op zín mobiele telefoon. Als er dan vervolgens op het gekozen traject per bus, trein, tram, metro of veerboot vertraging is van ongeveer vijftien minuten of meer ontvangt de beller een of meer gratis vervolg-SMS'jes met de melding van de vertraging en zo mogelijk een alternatieve route. Toezending van het gratis reisadvies per SMS is eenmalig en werkt niet volgens een abonnementensysteem.

portablegear.nl